clock

Ponedjeljak - Petak 07:00 - 15:00

Dežurna služba 24h

mail

E-mail

info@zztmrs.rs.ba

location

Ulica Zdrave Korde 1

78 000 Banja Luka

Obavještenja

14. juni 2023 – Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

14. juna se u svim zemljama proslavlja Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, povodom datuma rođenja Karla Lajdštajnera, pronalazača četiri osnovne krvne grupe (ABO sistem).

Ovaj dan je kreiran kako bi se podigla globalna svijest o potrebi za sigurnom krvlju i  istakne ključni doprinos i neizmjerna zahvalnost  dobrovoljnim davaocima krvi jer njihov plemeniti čin davalaštva predstavlja noseću ideju obilježavanja ovog datuma.

+ pročitaj više

Obavještenje za dobrovoljne davaoce krvi u vezi sa COVID-19 virusom

Zbog trenutne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj i sprovođenja vakcinacije protiv COVID-19, JZU Zavod za transfuzijsku medicinu RS je propisao nove preporuke za odabir davalaca i samog pristupanja davanju krvi, a sve u cilju sprečavanja prenosa SARS-CoV-2.

+ pročitaj više

Novi objekat transfuzije u Istočnom Sarajevu

U Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu 9.11.2020. otvoren je novi objekat za službu Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske. Novi objekat otvorili su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, direktorica Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske Gordana Guzijan i direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija.

+ pročitaj više

Kontakt

JZU Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske
Ulica Zdrave Korde 1, 78 000 Banja Luka

phone

+387 51 233 850

fax

+387 51 233 888 fax

mail

info@zztmrs.rs.ba